Forening for Boghaandværk 125 år

I anledning af fødselsdagen blev der i dag afholdt et arrangement med talere og åbning af to bogdesignudstillinger.

Foreningens formand Erland Kolding Nielsen, der er direktør for Det Kongelige Bibliotek lagde ud med en indledning.

Christian Kaaber, der er formand for foreningens Komité for Årets Bedste Bogarbejde fulgte efter med bemærkninger om bl.a. den ene udstillings karakter af ‘kanon’: Den kan benyttes som målestok for kvalitet, og som bogværker, der ikke er med, kan måles med.

Direktør på Gyldendal Johannes Riis causerede over sit forhold som ægte bibliofil: som bogelsker. Både af bogens udformning og fysiske kvaliteter og for af indhold vel vidende at e-bøgerne vinder frem. Vittigt som altid. Tak Johannes.

Kulturminister Marianne Jelved holdt udstillings-åbnings-talen og garnerede den med spontane indskudte historier om omgangen med bøger. Og ønskede held og lykke. Det får den fysiske bog nok brug for fremover, så tak for det.

Til den kronologisk arrangerede udstilling om dansk bogkunst gennem seks århundreder har en gruppe af eksperter udvalgt og kommenteret 50 udvalgte værker. Redigeret af Poul Steen Larsen, boghistoriker og mangeårig fagleder på Biblioteksskolen.
Andre bidragydere: Historiker Karsten Christensen, bibliotekar Jesper Düring Jørgensen, antikvar Christian Kaaber og grafisk designer Bent Rohde.
Katalogen er i sig selv en flot oversigt over – ikke kun bøgers – men dermed også grafisk designs udvikling fra 1400-tallet til nu. Glæder mig til at læse og kigge.

Se udstillingerne! Køb katalogen!

www.kb.dk
www.boghaandvaerk.dk

forside2

 

 

 

 

 

opslag2

This entry was posted in Generel, Konferencer & arrangementer, Skrifter i brug, Trend, Typo i hverdagen and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Forening for Boghaandværk 125 år

  1. Tak for dine forventninger, Henrik!
    Håber bogen kan indfri blot et par stykker.
    Yours Poul Steen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *