‘Tusse’ i ny betydning …

Der er Ink-festival i København i denne weekend. Det fik mig til at tænke på at jeg i dette forår har designet to tatoveringer med bogstaver.
Én til svigersønnen og én til en forhenværende kollega fra Den Grafiske Højskole.
Svigersønnens tatovering skulle laves på grundlag af hans mors navn Anne og med ønske om at få sat vinger på ordbilledet.
Jeg udarbejdede forskellige udkast: skrive-skrift-font-baserede og et skræddersyet kalligrafisk. Designet, der var lavet på grundlag fonten Tangier.

anne_skitser2

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er den endelige tatovering på svigersønnens arm:

kakke_tato (lille film)

Et modigt valg
Til den anden tatovering var opgaven at komme med bud på, hvordan de to bogstaver A og T kunne sættes sammen til et monogram. Her udarbejdede jeg nogle forslag ud fra de muligheder, der naturligt ligger i de to bogstavers konstruktion, når de skal flettes sammen. Men jeg udarbejdede også nogle mere ‘dristige’ på grundlag af skrifterne FP Palina, FP Quality og FP Silly fra FontPartners). Til min store glæde valgte ‘kunden’ det lidt mere ‘utraditionelle’ design.

skitsersamlet

tato_tatoveret2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undervejs i arbejdet med tatoveringerne lagde jeg mærke til, at designe tatoveringer er en hyggelig aktivitet efter de mange år med rent digitalt design. Kombinationen af hånd, pen, papir osv. giver en særlig arbejdsproces, hvor koncentrationen og glæden ved at skabe form i visse dele af processen er større, end når der arbejdes med mus og tastatur.

Skal du have lavet en skræddersyet, skriftbaseret tatovering
– så kom bare an!

This entry was posted in Down memory lane, Skrifter i brug, Trend, Typo i hverdagen and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to ‘Tusse’ i ny betydning …

  1. Bjørn says:

    Spændende!!!
    Det er sjovt at se din skitseprocess!

    Det endelige ‘A’ får mit til at tænke på Amazon’s første logo!

    http://images.amazon.com/images/G/01/graphics6/amazon-newlogo.gif

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *