Finetuning af typografien

Den amerikanske skriftkyndige Carolina de Bartolo udsendte sidste år bogen “Explorations in Typography / Mastering the Art of Fine Typesetting”, som handler om at arbejde med de små justeringer af skriftfonte og typografiske detaljer, så de svarer til ens smag. Bogen er udarbejdet i samarbejde med Erik Spiekermann (hvad det så end indebar).
Den er bygget op som en række kapitler, der viser og beskriver de typografiske valg og problematikker. Til næsten hvert eksempel er der anvendt en ny skrift.
Carolina de Bartolo har nu suppleret med en iPad app, hvor man interaktivt selv kan prøve at ændre parametrene. Den bygger i al væsentlighed på bogens stof, men er selvfølgelig dynamisk og interaktiv. Pris: 18 kr. Titel: Explorations in Typography.
(Eneste anke: Hun har heller ikke helt forstået, hvordan et uncial skal laves korrekt).
Se mere på: http://101editions.com/

This entry was posted in iPhone | iPad Apps, Litteratur, Skrifter i brug and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *