Neutraface er ikke Helvetica – og ligner faktisk heller ikke …

Karsten R. S. Ifversen diskuterer i dagens Politiken nogle relevante problematikker knyttet til udarbejdelse af visuelle identiteter, specifikt til kunstmuseer. Artiklen er affødt af, at der er tilbygget og ombygget på Sorø Kunstmuseum, som i den forbindelse har fået udarbejdet en skråstreg som logo (sic!).
Citat: “Skrifttypen i logoet er elegant karakterfuld, den er på en gang moderne og gammeldags. I det store R og E bliver det en skægt kortbenet variant af den saglige Helvetica-skrift.” Hm, det afslører ikke den store sensibilitet overfor skrifters grafiske udtryk, når han sammenligner HouseIndustries udmærkede Neutraface med Helvetica – den første er en geometrisk grotesk, den anden ikke. De to skrifter er væsensforskellige i udtryk, proportioner etc. Se selv herunder:

En anden pointe er, hvordan designløsninger kommer til verden eller rettere: hvordan og af hvem de bliver valgt. Ofte er det kun designerne der krediteres, men det også et udtryk for designkøberens smag, præferencer, blik, strategi, viden osv. Designkøbere er designmanagere, kommunikationschefer, museumsdirektører eller bestyrelsesmedlemmer o lign uden egentlig designviden – eller blot god smag for den sags skyld. Det er/burde være/kunne være emnet for en anden artikel eller forskningsprojekt.
(Det skal lige bemærkes, at billedet herover er fra HouseIndustries hjemmeside, hvor man online kan fremstille en skriftprøve, det er ikke kunstmuseet i Sorø!).

This entry was posted in Kuriøsekassen, No-sense, Skrifter i brug, Typo i hverdagen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Neutraface er ikke Helvetica – og ligner faktisk heller ikke …

  1. Jan Eskildsen says:

    Endnu et bevis på, at en avis gør en forudsætningsløs og derfor inkompetent person ansvarlig for noget, vedkommende ikke har forstand på. Politiken har ellers bedre traditioner på det punkt, men nu er designviden åbenlyst en mangelvare, og så kan en, der har skrevet metaforanalyser af filosofiske tekster bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *