Uundværlig bog for alle, der arbejder med fonte og typografi

Skriftmarkedet har forandret sig de seneste år på flere måder: der har fx aldrig været så mange mindre skriftleverandører som nu. Og samtidig er de store firmaer på få ejerhænder: MyFonts, Monotype og FontShop sidder på en stor del af lagkagen.
Der er derfor al mulig grund til at anskaffe sig værktøjer til at navigere i dette kaos af skriftbiblioteker og leverandører på kryds og tværs (dvs biblioteker som overlapper eller skrifter, der kan fås fra flere leverandører).
Jan Middendorp er en hollandsk skriftkyndig med bopæl i Berlin. Han har for virksomheden Gestalten skrevet og redigeret bogen Type Navigator, hvis titel bygger på metaforen om navigering i søfart (samme metafor benyttede jeg iøvrigt selv i 1996 da jeg udsendte Birkvigs Skriftatlas, se www.grafisk-litteratur.dk).
Jans bog rummer et indledende kapitel, der på fremragende vis sammenfatter udviklingen og forholdene omkring digitale skrifter anno domini 2011.
Bogens hovedafsnit er præsentation af en række mindre skriftdesigner-firmaer med skriftprøver, skrifter i arbejdstøjet og baggrundsoplysninger.
Den er rigtig god at have ved hånden, når du fx har lyst til at finde skrifter, som er lidt sjældnere end alle de, som alle andre benytter.
Bogen er i formatet 24 x 30 cm, 320 sider og forsynet med en skive med et udvalg af skrifter klar til brug. Se mere på http://shop.gestalten.com/books/typography/type-navigator.html
Lige til at skrive på sedlen til Julemanden.
Bogen er i øvrigt sat med Times New Roman – et forunderligt, rigtigt (neutralt) skriftvalg.

This entry was posted in Litteratur, Skrifter i brug and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *