Skuffende coffee table book fra Steven Heller

 

 

 

 

 

Typography Sketchbooks
Amerikanske Steven Heller har medvirket til over hundrede bøger om grafisk design mm. Ofte sammen med andre forfattere. Og det er måske humlen her: han har (måske) fået ideen til bogen, som han også lægger navn til, men (måske) er det så også det hele? I hvert fald skal du ikke købe denne titel medmindre du har penge nok: det er en “rigtig” coffee table bog. Dvs. en som man kigger lidt i, men egentlig ikke kan anvende til ret meget mere.
På forlagets hjemmeside kan læses: “Nearly 120 of the world’s leading typographers and graphic designers open up their private sketchbooks to reveal their creative processes”. Førende skriftdesignere og typografiske designere? Det lyder jo godt, men der er adskillige navne, som ikke er særligt “kendte” og eller “førende” i den typografiske verden. Der kunne skrives en lang liste af navne, som savnes. Gøre det så noget? Well, hver person er repræsenteret med et til to opslag, der viser skitser. Og hver navn er ledsaget af en stump brødtekst, men der er alt for få forklaringer og kommentarer til selve skitserne. “Reveal their creative processes”? Nope.
Derved får eksemplerne ikke en større værdi end dem, du selv laver, hvis du arbejder med grafisk design. Så når omkring halvdelen er navne, der ikke optræder på den internationale himmel, skal der være noget andet end “opvarmet kaffe” at komme efter. Det er der ikke.
Mere info på: http://www.thamesandhudson.com/9780500241387.html

This entry was posted in Generel, Litteratur, No-sense and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *