Value for money: Letter Fountain, The anatomy of type

Det tyske forlag Taschen producerer en lang række vidt forskellige bøger, herunder mange coffee table books. Men det har også udsendt hollandske Joep Pohlens Letter Fountain, der er en god hånd- og opslagsbog.

Det er den fjerde udgave af værket (første udgave publiceret 1994), og den er udsendt på fire sprog (engelsk, tysk, fransk og spansk) i år.

Bogen betegnes som “the ultimate typeface reference guide” og det er måske at tage munden lidt for reklamefuld, men sandt er det, at man får meget stof for de 500 kr. som bogen på 638 sider i formatet 17×24 cm koster.

Indholdet er terminologi, historie, teknologi osv. – hele vejen rundt om det efterhånden store emne i tre afdelinger: The type, The typefaces og Appendix. Der er mange gode illustrationer og masser af skrifteksempler. Eneste – meget naturlige – afgrænsning er, at den kun er baseret på skrifter/fonte til trykbrug (og altså ikke behandler skærmskrifter etc.). Men mange skærmskrifter i dag har jo også rod i de fonte, der er udviklet de seneste 25 år primært til tryk.

Bogen er velegnet for alle studerende, der vil vide mere og som bredt opslagsværk for professionelle.

This entry was posted in Litteratur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *