FontBook: Fra bog til iPad app

Fontleverandøren FontShop har siden 1989 været en af de førende i verden. I 1993 solgtes fonte fra 22 underleverandører, i 1995 fra 32, i 1998 fra 64 og i den sidste trykte udgave af skriftprøvebogen FontBook fra 2006 fra 90.

Men efterhånden var publikationen kommet op på et vægt af 3 kg. I sig selv en designmæssig uholdbar situation (problemer med bl.a. indbinding). Derfor lanceredes den i sommer som en applikation til iPad med skrifter fra 110 leverandører og 620.000 skriftprøver!

Den fulde brug får man kun når man er online, men man kan godt arbejde offline med et reduceret antal fonteksempler.
Lanceringen skabte rigtig megen hype indenfor designverdenen, så meget at man dårligt kan eksistere som grafisk/typografisk designer uden at råde over en iPad med FontBook installeret!

Se mere på:

http://www.fontbook.com.

Her kan du også se links til tutorials, mere info osv.

Skærmdump fra FontBook til iPad.

Skærmdump fra iPad med skriften Aller Sans 😉

 

 

This entry was posted in iPhone | iPad Apps. Bookmark the permalink.

1 Response to FontBook: Fra bog til iPad app

  1. Jacob says:

    Ipads som erstatning for bøger er i min verden helt uundgåeligt, hvorfor at Fonts selvfølgelig kommer til at spille en rolle. En side bemærkning er Fonts osv. spillede en stor rolle i tilblivelsen af Apple.
    Jeg har lavet en hjemmeside, og forum, der omhandler hvordan man går fra bog til iPad. Dette eventyr er først lige begyndt med introduktionen af iBooks Author. Se mere på http://www.frabogtilipad.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *